Twee rijbanen Schipholtunnel richting Den Haag open

© ANP
DEN HAAG - Automobilisten kunnen sinds 6.00 uur woensdagochtend weer door de Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag rijden. Rijkswaterstaat heeft twee banen geopend.
Vier van de zes rijstroken blijven nog dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers daarom de A4 richting Den Haag toch te mijden en gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes (A9/A5 en A9/A2/A12).
Rond Amsterdam blijft de hinder groot. Schiphol is met deze openstelling bereikbaar via een afslag direct na de tunnel.

Ventilatoren
De brand van maandag in de tunnel beschadigde kabels, leidingen en camera's. Sinds maandagmiddag werkt Rijkswaterstaat met man en macht om de vitale systemen in de tunnel werkend te krijgen. Dinsdagmiddag bleek bij een laatste test dat de ventilatoren niet allemaal werkten. Daarom kon de tunnel toen nog niet gedeeltelijk open. Nu werken de ventilatoren wél.
De herstelwerkzaamheden om de Schipholtunnel volledig te kunnen openstellen gaan door. Rijkswaterstaat kan nog geen prognose geven over het tijdstip dat alles opengaat.

Geen ongewoon lange files

De problemen met de Schipholtunnel zorgden woensdagochtend niet voor ongewoon lange files in de ochtendspits. Ook op de omleidingsroutes waren geen grote vertragingen, meldt de ANWB. De bond concludeert dat mensen goed inspelen op de afsluiting.