Vier jaar cel en tbs voor doodrijden jongetje (4) uit Stolwijk

STOLWIJK - Een 39-jarige man uit Doetinchem die vorig jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte waarbij een 4-jarig jongetje uit Stolwijk om het leven kwam, is veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.
Rémon W. botste in juni vorig jaar met een gestolen auto frontaal op de auto van het gezin uit Stolwijk. De dader is iemand met ernstige psychische problemen. De auto waarin hij op dat moment reed, had hij
Bij Zelhem reed hij frontaal in op de auto van het gezin uit Stolwijk. Door de klap overlijdt de 4-jarige Lennart. Vader Leo en zijn zusje Anne raakten zwaargewond.

Landelijke ophef

Later bleek dat Rémon W. tijdens het ongeval onder invloed was van alcohol en mogelijk ook van medicijnen.
Het ongeluk veroorzaakte landelijke ophef. De moeder van de verdachte sprak publiekelijk haar onbegrip uit over het feit dat haar zoon op vrije voeten was en waarschuwde voor het ongeluk al dat hij een gevaar was voor anderen. 'Zijn auto is zijn moordwapen', zei ze.

'Manisch psychotisch'

'Ik was manisch psychotisch', verklaarde de verdachte eerder voor de rechtbank toen hem werd gevraagd naar de dag het ongeval. Volgens het Pieter Baan Centrum is Rémon W  verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie is het daarmee eens. Er is volgens de officier onvoldoende bewijs voor doodslag op het 4-jarige slachtoffer.
De straf valt lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die vroeg twee weken geleden om zes jaar cel en tbs. De man krijgt ook een rijverbod van vijf jaar en hij moet de nabestaanden een schadevergoeding betalen: 37.000 euro aan de vader, 32.000 euro aan de moeder en 19.000 euro aan hun dochtertje.