Instellingen

Grote wateroverlast Leiden: huizen ondergelopen

© Unity
© Unity
© Omroep West
© Omroep West

LEIDEN - Op de Rijnsburgersingel in Leiden is woensdag een hoofdwaterleiding gesprongen. Hierdoor stroomde water enige tijd een groot aantal huizen binnen. De schade is groot. Huishoudens in de omgeving hadden problemen met de waterdruk. De Rijnsburgersingel is deels afgezet.


Diverse brandweereenheden waren aanwezig. Zij hadden de straat afgesloten. De gesprongen hoofdwaterleiding werd afgesloten.


De brandweer heeft mobiele pompen ingezet om het water weg te pompen. De hulpdiensten namen ook maatregelen om ervoor te zorgen dat het water niet verder de woningen in kan lopen. De schade aan het wegdek, de woningen en een aantal auto's is groot.


Update: lek is gedicht

Het lek is inmiddels gedicht en alle huishoudens hebben weer water, meldt waterleidingbedrijf Dunea. Wel wordt bewoners geadviseerd om water te koken voor gebruik. Volgens een woordvoerster zaten zeventien huizen tijdelijk zonder water. In twee woningen is er sprake van schade.


De woordvoerster van geeft aan dat de storing niet uitzonderlijk is. 'Deze is alleen bijzonder voor de omgeving, vanwege de grote hoeveelheid water op straat. Maar onze ervaring leert dat als het lek gevonden is, het probleem ook snel verholpen wordt.'