SnowWorld wil skihal openen in Italië

Luchtfoto van de nieuwe verlengde baan van SnowWorld Zoetermeer.
Luchtfoto van de nieuwe verlengde baan van SnowWorld Zoetermeer. © ANP
ZOETERMEER - SnowWorld richt zijn pijlen op Italië. De uitbater van skihallen in Landgraaf en Zoetermeer maakte woensdag bekend een intentieovereenkomst te hebben getekend voor de realisatie van een skihal nabij Milaan. Daarvoor slaat het de handen ineen met een Italiaanse ondernemer die de grond ter beschikking stelt en ook voor een groot deel de kosten zal dragen.
De piste in Italië moet 300 meter lang worden en 50 meter breed. Het zal onder meer bestaan uit een piste met stoeltjeslift en oefenpistes. Ook maken horeca, zalen, winkels en een hotel onderdeel uit van het project.
Ondanks de vele bergen en heuvels die Noord-Italië telt is de locatie waarop de hal moet verrijzen vlak, zo zei topman Koos Hendriks van SnowWorld desgevraagd. De ruimte onder de hal zal onder meer dienstdoen als parkeergarage.

Bouw in 2018

Naar verwachting wordt in 2018 begonnen met de bouw van de skihal. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
Dat SnowWorld ook in het buitenland voet aan de grond wil krijgen, was al bekend. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf is onder meer bezig met locaties in Parijs en Barcelona. In de Spaanse stad zit volgens Hendriks enige schot in de zaak. 'Ik verwacht dit jaar nog vervolgstappen te zetten. Voor de locatie die wij voor ogen hebben zijn nu de nodige goedkeuringen verkregen', zo zei hij.

Lange adem

Evengoed blijft het realiseren van een skihal volgens hem een proces van de lange adem. 'De verlenging van de piste in Zoetermeer heeft tien jaar geduurd. In Barcelona zijn we ook al acht jaar bezig. Het duurt even, maar uiteindelijk zal het lonen, aldus de topman.
Verder zei hij ook dat SnowWorld, dat naast Zoetermeer ook in het Limburgse Landgraaf een skihal exploiteert, bezig is met 'ontwikkelingen' in België. Details over die plannen gaf Hendriks niet prijs.