Instellingen

Te koop: Napoleon, Annie de Rooy en 20.000 andere theaterkostuums

© Dennis Kranenburg

DEN HAAG - Een Annie de Rooy-outfit, polkadotten jurken of een 17de-eeuws kostuum. Je kunt het zo gek niet bedenken of het Haagse Costuummagazijn AT de Wit verhuurde het wel. Liefhebbers van theaterkostuums en koopjesjagers kunnen vanaf zaterdag hun hart ophalen, dan gaan de ruim 20.000 artikelen in de verkoop.

Al 63 jaar is De Wit een begrip in de theaterwereld. Maar nu eigenaar Marco de Wit met pensioen gaat en de vraag naar het huren van kostuums afneemt, gaan de kostuums in de verkoop.

Onder die 20.000 artikelen bevinden zich galajurken, pakken van de Kerstman, outfits van Napoleon, maskers, stropdassen, riemen en nog heel veel meer. De reden dat De Wit met de verhuur stopt, is volgens zoon Reinier de Wit simpel: ‘de verhuur neemt ieder jaar af en het maken, onderhouden en verhuren is toch erg arbeidsintensief. Op een gegeven moment moet je dan gaan kijken of het dan nog commercieel is, en dat is niet meer zo.’

Lange rijen verwacht

Wie de kostuums hebben gedragen, houdt De Wit voor zichzelf: 'Daarover praten vinden wij niet netjes en doen we dus ook niet.' Maar het kan dus zomaar een topstuk uit één van de grote musicals zijn. De verkoop van spullen gaat door tot eind juni. Mocht je geïnteresseerd zijn, wees er dan op tijd bij. De Wit verwacht op de eerste dag van de verkoop tussen de 200 en 500 mensen.