Hof: Geen extra agenten vervolgd voor dood Mitch Henriquez

Mitch Henriquez
Mitch Henriquez
DEN HAAG - Er worden niet meer agenten strafrechtelijk vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez. Van de vijf agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van de Arubaan in juni 2015 in Den Haag worden er momenteel twee vervolgd. De nabestaanden wilden dat de andere drie zich ook voor de rechter zouden moeten verantwoorden, maar het gerechtshof in Den Haag wees dat verzoek donderdag af.
De nabestaanden van Henriquez hadden een zogeheten Artikel 12-procedure aangespannen nadat het Openbaar Ministerie besloot om
agenten strafrechtelijk te vervolgen en de andere drie niet. Zij vinden dat alle
de agenten vervolgd moeten worden voor de dood van Henriquez en ook dat de beschuldigingen tegen alle vijf uitgebreid moeten worden met het in hulpeloze toestand laten van de man.
Mitch Henriquez kwam in juni 2015 om het leven bij zijn arrestatie op het  festival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. Agenten sloegen hem en gebruikten een omstreden nekklem. Deze week verscheen er een rapport waarin een forensisch arts schreef dat niet de nekklem de meest waarschijnlijke doodsoorzaak van Henriquez was, maar dat hij waarschijnlijk stierf door een hartstilstand of een hartritmestoornis.  

LEES OOK: