Deel Rijnsburgersingel in Leiden blijft dicht na waterleidingbreuk

LEIDEN - De Rijnsburgersingel in Leiden blijft donderdag ter hoogte van de Trekvaartbrug nog afgesloten voor het verkeer. Vanaf het Schuttersveld is de Rijnsburgersingel niet bereikbaar. Woensdagmiddag ontstond er in de straat een groot waterballet nadat een waterleiding was gesprongen. De gemeente laat donderdag een inspectie en herstelwerkzaamheden uitvoeren.
. Ook ontstond er door weggespoeld zand een
sinkhole
in het wegdek van zo'n 1,5 meter diep en ter grootte van een parkeervak. Een auto kwam vast te zitten in het gat en moest er worden uitgetakeld.
Volgens waterleidingbedrijf Dunea waren er geen werkzaamheden in de buurt en gaat het om een spontane breuk. Debby Koorn van Dunea: 'Jaarlijks hebben we zo'n tweehonderd keer te maken met een leidingbreuk. In tweederde van de gevallen gaat het om een spontane leidingbreuk. Dat kan veroorzaakt worden doordat leidingen oud zijn of grondverschuivingen.'

Water koken

Dunea heeft de bewoners van zeventien woningen geadviseerd het kraanwater voor consumptie de komende vier dagen eerst te koken. Doordat de leiding heeft opengelegen kan het water besmet zijn. Dunea onderzoekt nu of het water in orde is.