Genieten! Eerste echte warme lentedag van 2017

DEN HAAG - De afgelopen dagen hebben we al een mooi voorproefje gekregen, maar vandaag is het echt raak: het wordt voor het eerst dit jaar boven de 20 graden in onze regio en de zon schijnt vooral in de middag uitbundig. En dat betekent volop genieten (voor iedereen die niet aan het werk is).
In de ochtend komen er nog wolkenvelden voor, maar dankzij een warme en droge zuidenwind schijnt de zon steeds uitbundiger. De temperatuur komt uit op 20 à 21 graden. Heerlijk terrasweer dus. In de nacht daalt de temperatuur naar ongeveer 10 graden.
Het weer begint vrijdag bijna hetzelfde als vandaag: in de ochtenduren drijven er wolkenvelden en daarna laat de zon zich vaker zien. In de loop van de middag raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en in de avond valt er mogelijk wat regen. De temperatuur komt opnieuw boven de 20 graden uit.

Hooikoorts

Voor hooikoortspatiënten is het warme weer minder goed nieuws: de komende dagen zitten er vooral veel pollen van de es in de lucht. En ook de berken staan steeds meer in bloei.
Geniet jij van het mooie lenteweer? Stuur jouw mooiste foto of video naar online@omroepwest.nl en wie weet zie je jouw foto terug op onze site of in onze nieuwsuitzending.