Haagse wethouder Baldewsingh: 7.000 banen was 'persoonlijke inschatting'

De Haagse wethouder Baldewsingh.
De Haagse wethouder Baldewsingh. © ANP
DEN HAAG - De recente uitspraak van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) dat er in de stad 7.000 banen zijn bijgekomen, is een 'persoonlijke inschatting'. Een onderbouwing van zijn bewering ontbreekt vooralsnog. Dat zegt een gemeentewoordvoerder in antwoorden op vragen van Omroep West.
Het Haagse stadsbestuur presenteerde het ambitieuze
twee jaar geleden. Doel daarvan is om voor het einde van deze collegeperiode in 2018 10.000 banen te creëren, waarvan 3.000 voor mensen met een 'afstand tot de arbeidsmarkt'. De gemeente investeert
in het zogeheten aanvalsplan ‘Den Haag maakt werk’.
Tot nu toe was nog niet duidelijk wat de concrete resultaten van het plan zijn. Onlangs zei wethouder Baldewsingh tegen Den Haag FM dat het banenplan 'ongeveer 7.000 banen heeft opgeleverd'. Maar die cijfers kan hij voorlopig niet onderbouwen, zegt een gemeentewoordvoerder.

Voortgangsrapportage

Baldewsingh stuurt eind april samen met de twee andere betrokken wethouders een 'voortgangsrapportage economie en werk' naar de gemeenteraad. De woordvoerder: 'Hierin zullen ook de precieze cijfers opgenomen zijn over de ontwikkeling van het aantal banen in de stad.'
De PvdA-wethouder zegt tegen Den Haag FM 'dat er nog een hoop werk moet worden verricht' om het streefgetal van 10.000 banen te halen. Maar Baldewsingh is er wel van overtuigd dat het binnen deze collegeperiode gaat lukken.