Stel (25 en 33 jaar) omgekomen door koolmonoxidevergiftiging: 'Ik heb er geen woorden voor'

ALPHEN AAN DEN RIJN - De twee mensen die woensdagavond om het leven kwamen door koolmonoxidevergiftiging in een huis in de Prinses Marijkestraat in Alphen aan den Rijn zijn een 33-jarige man en een 25-jarige vrouw. Beiden woonden op het adres, aldus de politie. 'Het is heel triest. Ik heb er geen woorden voor', zegt een omwonende.
Buurtbewoners zijn geschokt door het overlijden van de twee. 'Het is zo triest. Je zag het stel niet zo vaak. Je zag hem alleen voorbij fietsen en naar binnengaan', zegt een buurtbewoonster.

De boosdoener is volgens de politie een oude geiser waar het dodelijke gas uit is ontsnapt. 'Ik vind het schandalig dat deze oude geisers nog bestaan, waardoor dit soort dingen kunnen gebeuren. Ze moeten gewoon alles vervangen', aldus de vrouw.

'Huurders zelf verantwoordelijk'

Volgens woningbouwvereniging wonenCentraal zijn mensen zelf verantwoordelijk voor de vervanging van de geisers. wonenCentraal zegt er 'alles aan te doen om bewoners erop te attenderen, of af te dwingen dat, de oude installaties worden vervangen'.


Meer over dit onderwerp:
PRINSES MARIJKESTRAAT ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: