Jihadverdachte Azzedine C. wil thuis hoger beroep afwachten

DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag beslist maandag of jihadronselaar Azzedine C. (33) zijn hoger beroep thuis mag afwachten. Zijn advocaat André Seebregts heeft gevraagd of C. onder strenge voorwaarden vrijgelaten kan worden. Het hoger beroep wordt pas in het najaar inhoudelijk behandeld.
Azzedine C. kreeg in december 2015 zes jaar cel voor het ronselen van jongeren om te vechten in Syrië en Irak, opruiing, deelname aan een criminele en terroristische organisatie, belediging en smaad. C. zit nu in op de terrorisme-afdeling van de zwaarbewaakte gevangenis in Vught.

Volgens de advocaat is C. bereid om mee te werken aan de voorwaarden die bij de vrijlating worden geëist. Zijn advocaat heeft zelf al een aantal eisen voorgesteld: geen contact met de media, met medeverdachten en getuigen. Daarnaast zou hij niet in het openbaar mogen spreken, hij mag het land niet uit en zou dan elektronisch in de gaten worden gehouden.

Rudolph H. mocht naar huis

De Haagse Rudolph H., die ook bij de groep ronselaars hoorde, mocht tijdens zijn hoger beroep naar huis. H. kreeg drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk.

Meer over dit onderwerp:
AZZEDINE C. JIHADPROCES DEN HAAG JIHAD
Deel dit artikel: