Oud-wethouder Marnix Norder gaf Haagse wethouders advies na Lego-crisis

© Omroep West
DEN HAAG - Oud-wethouder Marnix Norder heeft advies gegeven over de aanpak van de crisis die ontstaan is na de zogenoemde lego-affaire in de Haagse gemeenteraad. Dat zei hij donderdag in het programma Studio Haagsche Bluf op Radio West.
Diverse wethouders en fractievoorzitters hebben hem na
. Hij wil niet zeggen wie er gebeld hebben. Het advies van Norder was om het belang van de stad niet uit het oog te verliezen. 'Als er in de manier van voorbereiding van het besluit dingen niet goed zijn gegaan, dan moet je dat onder ogen zien. Maar ga weg uit de emotie door het te hebben over vrijkaartjes. 'Als college en coalitiepartijen heb je verantwoordelijkheid voor de stad en die verantwoordelijkheid is groter dan de lange tenen van een partij of wethouder'.
Vorige maand zei wethouder VVD-wethouder Boudewijn Revis op Radio West dat de kou uit de lucht is, maar volgens Peter Bos van de Haagse Stadspartij is het probleem nog niet opgelost. 'We gaan niet rollend over straat maar we hebben er nog niet goed met elkaar over gesproken'.

Rare manier

Peter Bos zegt dat de komst van Legoland naar Scheveningen op een hele rare manier door de raad is geduwd en dat zit de Haagse Stadspartij nog steeds dwars. Vooral de manier waarop de PVV werd overgehaald om zich achter het voorstel van de wethouders te scharen, zettte kwaad bloed. De partij kreeg gratis entreekaartjes voor Legoland voor alle Scheveningers en 65-plussers in ruil voor een voorstem.  Uiteindelijk kwamen die gratis kaartjes er niet omdat de PVV-motie onvoldoende steun kreeg, maar toen was de bom al gebarsten.