Instellingen

DJ Paul Elstak vindt Westlandse parodie 'Kind van een Tuinder' lachen

© Dennis Kranenburg

DE LIER - De Westlanders Harold Zwaartman, Rob Hofstede en Sandra Onings hebben een hit te pakken met een parodie op het nummer 'Kind Van De Duivel', dat werd geproduceerd door DJ Paul Elstak en Dr. Phunk.

Het idee voor

begon als geintje en was geboren aan de keukentafel, zegt Sandra Onings. 'Ik vond de tekst eigenlijk niet geschikt voor mijn dochter en opperde toen om een kindvriendelijke versie te maken met een knipoog naar het Westland.'

Haar man Harold Zwaartman is al vele jaren actief in de Westlandse muziekscene en had dit succes niet aan zien komen: 'We hadden het nummer gemaakt voor de carnaval en naar alle DJ’s in de buurt gestuurd. Zonder resultaat. Dat het nu alsnog viral gaat hadden we nooit aan zien komen'.

Video gaat viral

De clip staat een dag online en al zo'n 400.000 mensen hebben de clip gezien: 'Waanzinnig', jubelt Zwaartman, die zelf al jarenlang als DJ actief is.

De tekst werd ingezongen door zanger Rob Hofstede, die normaal in een coverband zingt: 'Dit is helemaal niet mijn genre, maar ik vond het wel gelijk een leuk idee en wilde graag meewerken'.

Paul Elstak

Nadat de clip los ging op internet heeft Zwaartman gebeld naar DJ Paul Elstak, één van de makers van de originele versie, met de vraag of hij de Westlandse versie uit mag brengen: 'Ja joh, lachen man, moet je doen!', zei de Rotterdamse dj.

En dus is de Westlandse versie ook te koop en online terug te vinden. Maar daar blijft het niet bij, want er komt zelfs merchandise rond de plaat. 'We hebben t-shirts laten maken met de tekst Kind Van Een Tuinder erop, om het helemaal af te maken', besluit Zwaartman.

Praat Westlands met me

Het is overigens niet de eerste keer dat de mannen een hit met een parodie scoren. De mannen zijn constant op zoek naar nieuwe ideeën en eerder brachten zij onder anderen 'Praat Westlands Met Me' uit, een parodie op 'Parijs' van Kenny B.