Bizar! Dief steelt auto in minder dan 15 seconden

Privéfoto
Privéfoto
VOORSCHOTEN - Een vrouw uit Voorschoten schrok zich donderdagochtend rot: haar dure Range Rover was verdwenen. Kijkend naar de beelden van de bewakingscamera kon zij helemaal haar ogen niet geloven. De dief wist haar auto namelijk binnen 15 seconden te stelen.
'Mijn man vroeg in de ochtend, waar is je auto dan? Ik ben meteen gaan kijken en zag dat hij weg was. Ik ben toen direct de camerabeelden gaan terugkijken', vertelt ze anoniem tegen Omroep West.
Op de beelden is te zien dat de man binnen één seconde de deur van de auto weet te openen. Enkele seconden later doet hij de voor- en achterlichten aan en start hij de motor. Na vijftien seconden rijdt hij weg.

'Sleutelcode'

De dief krijgt de deur zo snel open, dat het bijna lijkt alsof de deur niet op slot zat. 'Hij zat wel degelijk op slot', zegt ze. 'En al zou de deur open zijn, dan kun je normaal niet zomaar de motor starten. Daarvoor moet de sleutel in de auto zijn. Waarschijnlijk hebben ze via de zwarte markt een sleutelcode weten te krijgen.'
De auto staat inmiddels internationaal als gestolen geregistreerd. De auto was voorzien van een speciaal volgsysteem, waardoor de locatie van de auto achterhaald kan worden. Maar in dit geval lukt dat niet. 'Waarschijnlijk staat de auto in een speciale kooi waar het signaal niet doorheen kan komen of ze hebben het volgsysteem eruit gesloopt.'

Dader spoorloos

Zowel de dader als de auto is nog spoorloos. Iedereen die tips heeft kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.