Alphense coffeeshop blij met beslissing gemeenteraad

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dat coffeeshops Dutch Gold en Pit-Stop in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn mogen blijven, is goed nieuws voor de eigenaren.
De eigenaar van Dutch Gold is blij met het besluit van de gemeenteraad donderdagavond. 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet anders had verwacht, maar met zo'n close call ben ik toch wel opgelucht met deze uitkomst.' Pit-Stop wil niet reageren op het besluit.
Met één stem verschil besloot de gemeenteraad donderdagavond dat er geen vervolgonderzoek komt naar een eventuele verhuizing van de coffeeshops. Door de afwezigheid van twee raadsleden (André de Jeu van Nieuw Elan en Pauline Heijkoop van Groene Hart Democraat) was er geen meerderheid voor nader onderzoek. Waren beiden wel aanwezig geweest, dan had het onderzoek waarschijnlijk wel doorgegaan.

Overlast

Al een aantal jaren wordt in Alphen gesproken over het wel of niet verplaatsen van de coffeeshops, die al zo'n twintig jaar op deze plek zitten. Er zou overlast zijn en er werd altijd aangenomen dat die werd veroorzaakt door de coffeeshops. De gemeenteraad besloot daarom in 2014 onderzoek te laten doen.
Uit het onderzoek bleek dat de overlast niet afkomstig is van de coffeeshops, maar van het verkeer. Om die reden mogen de coffeeshops van burgemeester Liesbeth Spies (CDA) in de Hooftstraat blijven. Een meerderheid in de gemeenteraad is het dus met haar eens.