Asbest bij schuurbrand in Delfgauw, twee katten vermist

DELFGAUW - Bij een brand in een schuur aan de Delftsestraatweg in Delfgauw is maandagochtend asbest vrijgekomen. Het gaat om een 'minimale hoeveelheid', laat een woordvoerder van de brandweer weten. Het vuur was even na 11.00 uur onder controle. Niemand raakte gewond. De twee vermiste katten zijn nog niet terecht.
Het gebouw staat tussen kassen en woonhuizen in. Volgens de brandweer is de schuur flink beschadigd geraakt door de brand. De schade aan het dak, waar asbest in zit, lijkt mee te vallen. Toch is er wel een 'minimale hoeveelheid asbest' vrijgekomen.
Het asbest is terechtgekomen in de tuin van de eigenaar van de schuur en een klein deel bij de buren. Het gebied is afgezet, de gemeente gaat het asbest opruimen.

Werkzaamheden niet de oorzaak van de brand

De brandweer was uitgerukt na een melding 'dat er rook uit het dak van de buren' zou komen. Het bleek te gaan om brand in een schuur waar spullen lagen opgeslagen van een montagebedrijf van de bewoners.
Het getroffen gebouw grenst aan een grotere schuur waar asbest verwijderd werd. De werkzaamheden zijn niet de oorzaak van de brand, heeft de brandweer geconcludeerd na eigen onderzoek. De vuur is ontstaan door een elektrisch apparaat in de schuur.