Nog deze zomer duidelijkheid over fietsbrug Oude Rijn

© gemeente Katwijk, fotobewerking: Omroep West
KATWIJK - Voor de nieuw te bouwen fietsbrug over de Oude Rijn tussen Valkenburg en Oegstgeest zijn vier ontwerpen in de race, laat de gemeente Katwijk weten. De komende weken wordt bekeken welke ontwikkelaar zijn plannen mag uitwerken. Uiterlijk deze zomer beslissen de gemeentebesturen van Katwijk en Oegstgeest wie de aanbesteding wint.
De fietsbrug moet de wijken 't Duyfrak in Valkenburg en Oegstgeest aan de Rijn met elkaar verbinden. Drie beoordelingscommissies gaan de vier ontwerpschetsen toetsen op de thema's beeldkwaliteit, beheer/onderhoud en kosten/risicobeheersing.
'Ik heb vier fraaie bruggen gezien, die ik allemaal op deze plek zou kunnen zien liggen', zegt de Katwijkse wethouder Klaas Jan van der Bent. Naar verwachting wordt het winnende ontwerp in mei gepresenteerd aan de omgeving, waarna de fietsbrug in 2018 klaar zou moeten zijn.

Regie

Beide gemeenten werken samen met provincie Zuid-Holland aan het realiseren van de oeververbinding, waarbij Katwijk de regie in handen heeft. Zowel in het voortraject als bij de beoordeling van de ontwerpen zijn bewoners betrokken bij het plan voor de fietsbrug.