Hogere eis voor brute verkrachting hoogbejaarde vrouw

© Regio15
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep zeven jaar cel en tbs geëist tegen Hagenaar Raymond S. (45). Volgens het OM is hij schuldig aan het verkrachten en beroven van een 85-jarige vrouw in haar eigen huis aan het Isabellaland in Den Haag. De Hagenaar werd hiervoor in 2016 veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging.
Het slachtoffer had in de nacht van 1 juli 2015 haar slaapkamerraam opengezet. De man klom via het raam rond 5.00 uur naar binnen en verkrachtte haar. Ook werd het slachtoffer beroofd, bedreigd met een schaar en geslagen met een zweep.
Pas rond negen uur 's ochtends wist de vrouw te vluchten. Ze rende naar drie plantsoenarbeiders die haar opvingen. De dader vluchtte door de voordeur weg.

DNA-match

Raymond S. werd een dag later opgepakt, omdat het DNA in de onderbroek van het slachtoffer matchte met het DNA van de al bij justitie bekende verdachte. Later werd er ook DNA van het slachtoffer op zijn penis aangetroffen. De verdachte beweerde zich niets te herinneren.
S. werd door deskundigen 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' verklaard. In 2016 eiste het OM vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank veroordeelde hem toen conform de eis.

'Ware horrornacht'

Verdachte S. ging in hoger beroep. Na het opnieuw bekijken van de stukken is het OM tot de conclusie gekomen dat het de eerder opgelegde straf onvoldoende recht vindt doen aan de ernst van de zaak. De gevolgen voor het slachtoffer zouden enorm zijn. 'Een ware horrornacht in haar eigen woning. Tot op de dag van vandaag heeft zij herbelevingen.'
Daarom vindt het OM een langere celstraf op zijn plaats. De rechter doet over twee weken uitspraak.