Overvaller Reda N.: Fouten in onderzoek zaak-Zegwaard

DEN HAAG - In het onderzoek naar de overval op de villa van multimiljonair Wim Zegwaard in 2012 in Rijswijk zijn fouten gemaakt. Dat zeggen de advocaten van topcrimineel Reda N., die 14 jaar cel kreeg voor de overval. Dinsdag was de eerste zittingsdag van het hoger beroep.
In het onderzoek naar de overval zijn geheime telefoontaps gemaakt. Daarin is de stem van Reda N. door een agent verward met die van een ander persoon, zegt de verdediging. Ook zouden er in het onderzoek verkeerde aannames zijn gedaan.

Verder vinden de advocaten dat Zegwaard onbetrouwbare verklaringen heeft afgegeven. Volgens Omroep West-verslaggever Mark Kool bemoeide Reda N. zich tijdens de zitting actief met zijn verdediging. 'Hij maakte aantekeningen en was tussen de bedrijven door druk in overleg met zijn advocaten.'  

Video en audio

In de rechtszaal werd vooral video- en audiomateriaal afgespeeld, waaronder de originele 112-melding van de overval op Zegwaard. Daarin vertelt Zegwaard dat hij is vastgebonden door de overvallers, maar niet gewond is. En dat er geld en andere spullen zijn buitgemaakt. Justitie berekende eerder dat er voor 596.666,65 euro aan sieraden, geld en horloges is gestolen.

Woensdag komt Reda N. zelf aan het woord. De strafeis wordt op 10 april verwacht, waarna op 15 mei de uitspraak van de rechter volgt.

LEES OOK: OM over Reda N.: 'Pas 27 jaar en al zo compleet ontspoord'
Deel dit artikel: