Crowdfundingsactie voor Wimmie's boek over Van Gogh in Den Haag

DEN HAAG - UPDATE - Wimmie heeft genoeg geld opgehaald met haar crowdfundingsactie en kan het boek nu gaan uitbrengen. Interesse in het boek? Klik dan hieronder voor de link.
Aan de hand van de fysieke plekken van herinnering (locaties) vertelt ze het verhaal van Vincent van Gogh. Brieven, kunstwerken en locaties worden met elkaar verbonden. De lezer kan de catalogusnummers los lezen, maar kan ook wandelend, varend met de boot of op de fiets van locatie naar locatie reizen. Het boek is rijk geïllustreerd en is van kaartmateriaal en GPS-coördinaten voorzien.

Vernieuwend kunstenaar
'We volgen Van Gogh als innovatief en vernieuwend kunstenaar in de stad, maar ook als kunstenaar die in de traditie van de Haagse school past dus met weilanden en strand. Nieuwe bevindingen komen aan het licht. Nergens woonde en verbleef Van Gogh langer in zijn volwassen leven dan in Den Haag, nieuwe locaties worden onthuld, de eerste en enige afbeelding van hemzelf samen met zijn broer Theo', vertelt Van Gogh-kenner Wimmie.

Maar, er zijn natuurlijk veel meer aspecten aan het boek. Het toont Van Gogh als beginnend kunstenaar, maar ook als mens, die als belezen autodidact met een rijk beeldidioom worstelt en zwoegt om tot een gewenst resultaat te komen, iemand die de gebaande paden verlaat en een eigen weg inslaat.

Wil je ook dat Wimmie's boek wordt gepubliceerd? Ga naar de website van Wimmie van de Vincent van Gogh Experience om te zien hoe jij je bijdrage kunt leveren.

Meer over dit onderwerp:
SUPERDEBBY MISSIE GESLAAGD
Deel dit artikel: