'Fusie Noordwijk en Noordwijkerhout moet er komen'

© Archief
REGIO - Een bestuurlijke fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout is het beste voor de toekomst van beide dorpen. Dat is de conclusie van onderzoeksbureau Twynstra Gudde in een rapport, dat op verzoek van beide gemeenten is geschreven.
Volgens
zouden Noordwijk en Noordwijkerhout bij zo'n fusie beter in staat zijn om de belangen van de inwoners te behartigen. Ook zouden ze dan een krachtigere positie krijgen in de regio en minder kwetsbaar zijn.
Er is al enige tijd sprake van een mogelijke fusie tussen beide gemeenten. Burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout pleitte hier afgelopen januari in zijn nieuwjaarstoespraak nog voor.

'Ieder dorp blijft zichzelf'

Hij gaf bij Omroep West aan dat het wel echt om een bestuurlijke fusie zou gaan. 'Ieder dorp blijft zichzelf, met zijn eigen mensen en eigen sfeer.'
Ook gaf Goedhart aan dat Noordwijkerhout in gesprek was met Noordwijk hierover. 'In Noordwijk moeten ze nog iets meer wennen dan in Noordwijkerhout. We weten dus niet hoe die discussie gaat aflopen.'

20 april beslissing

Het onderzoek wordt op 18 april besproken in beide gemeenteraden. Hier mogen ook inwoners en ondernemers bij aanwezig zijn. De twee gemeenteraden nemen op 20 april een besluit over een daadwerkelijke fusie.