Avifauna dolblij: eerste dwergaapje ooit geboren in vogelpark

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bijzonder babynieuws vanuit Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Er is namelijk een dwergaapje geboren, en dat is een unicum. 'Het is de eerste keer dat er bij ons zo'n aapje is geboren', zegt een enthousiaste woordvoerder.
Het dwergaapje is inmiddels zo'n drie weken oud. Avifauna brengt het nieuws nu pas naar buiten omdat de eerste twee weken heel spannend zijn. Jongen wegen bij de geboorte zo'n 60 gram en zijn compleet afhankelijk van hun ouders. 'Helaas sterven kwetsbare jongen soms', aldus Avifauna. Dat gebeurde bij het tweelingbroertje of -zusje van het aapje. Deze overleefde de eerste paar weken niet.

'Gelukkig doet de ander het wel heel erg goed. Het gaat zelfs zo goed dat hij ook naar buiten mag', zegt de woordvoerder.

Rondgedragen door vader

De eerste weken wordt het jong alleen door de vader rondgedragen. Het aapje gaat alleen naar de moeder om te zogen. Pas na twee maanden gaan ze zelf op zoek naar voedsel. De jongen helpen bij de verzorging van eventuele nieuwe jongen en blijven bij hun ouders in de groep. Zelfs wanneer ze volwassen zijn.

In Avifauna zijn sinds twee jaar naast vogels ook apen te zien. 'De geboorte van een aapje vinden we als Avifauna heel erg leuk.' Het aapje heeft geen naam. 'We weten ook niet of hij die wel krijgt', zegt de woordvoerder.

IN BEELD: Aapjes kijken, zie de dieren genieten van vruchtenijsjes in Avifauna


Meer over dit onderwerp:
DIERENNIEUWS AVIFAUNA APEN DWERGAAP BABYNIEUWS
Deel dit artikel: