OM eist 15 jaar cel voor dood zwangere Nalina Bhoelai

Archieffoto
Archieffoto
LEIDERDORP - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen Mohamed M. uit Leiderdorp. Hij wordt verdacht van doodslag op zijn ex-vriendin Nalina Bhoelai en haar ongeboren kind. De 30-jarige vrouw werd op 30 oktober 2013 gevonden in het trappenhuis van haar flat aan de Raaphorst in Leiderdorp.
en een zoontje, terwijl M. getrouwd was met een andere vrouw. Die vrouw wist niets van de relatie tussen de twee. De doodsoorzaak van Nalina is nooit gevonden. Volgens het OM is er geen twijfel mogelijk dat
is gekomen.
M. vertelde lange tijd dat hij Nalina in het trappenhuis vond in een plas bloed en nog geprobeerd heeft haar te reanimeren. Hij raakte in paniek en sloeg op de vlucht. Vorig jaar verklaarde hij opeens dat hij nooit in het trappenhuis geweest is. Het OM is duidelijk over zijn tegenstrijdige verklaringen: 'M. had geen alibi, maar heeft geprobeerd dit te creëren, en hij heeft het slachtoffer op de bewuste dag meermalen met zijn auto achtervolgd. Hij heeft wisselend en kennelijk leugenachtig verklaard.'

Zaak van grote triestheid

De rechtbank veroordeelde M. eerder tot 7 jaar celstraf. Zowel het OM als de verdachte ging in hoger beroep. De advocaat-generaal vindt dat al het nieuwe onderzoek 'niets ontlastends en ook niets belastends' heeft opgeleverd en eiste dinsdag 15 jaar cel.
Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een zaak van grote triestheid: 'Verdachte beroofde zijn eigen zoon van de mogelijkheid op te groeien terwijl hij werd omringd door de liefde en zorg van zijn moeder. Hij beroofde zijn zoon van de komst van zijn zusje.' Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.