Instellingen

De 10 allerleukste paastips. Fijne Paasdagen!

De 10 allerleukste Paastips in de regio
De 10 allerleukste Paastips in de regio © Kidsproof
Tip: lammetjes knuffelen in Hoogmade
Tip: lammetjes knuffelen in Hoogmade © Kidsproof
Eieren zoeken én opsmikkelen. Hoera, het is Pasen!
Eieren zoeken én opsmikkelen. Hoera, het is Pasen! © Kidsproof
REGIO - Binnen zitten met Pasen is geen optie. Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de 10 állerleukste paastips in onze mooie regio, voor de hele familie.
1. Lammetjesdag Boerderij Buitenverwachting, Hoogmade - 15 april

De lente is écht begonnen en dus zijn er weer
geboren. Kom ze knuffelen op zaterdag 15 april tijdens de Lammetjesdag bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade. Ook kun je knutselen, in het hooi spelen, eieren zoeken en daar wat lekkers van maken.

2. Paasfeest Stadsboerderij Buytendelft, Delft - 15 april

Zaterdag 15 april viert Stadsboerderij Buytendelft Pasen. En hoe! Je kunt eieren zoeken, verven, een placemat maken én op de foto met de Paashaas. Maar natuurlijk kun je ook dieren knuffelen, ponyritjes maken, meedoen aan de bijenspeurtocht en genieten van heerlijke biologische appeltaart en pannenkoeken!

3. Varen naar Paaseiland, Nieuwkoopse Plassen – 14, 16, 17 april

Met de boot naar Paaseiland en daar eieren zoeken? Dat kan! Op 14, 16 en 17 april vaar je vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten over de Nieuwkoopse Plassen mee naar Paaseiland. De Paashaas heeft eieren verstopt van allerlei vogels en misschien ook wel een paar van chocola... vind jij ze allemaal?

4. Kindercorso, Lisse – 15 april

Het is in deze tijd zo mooi in de Bollenstreek. Zaterdag 15 april geniet je van alle bloemen tijdens de Kindercorso in Lisse! Kinderen rijden met een met bloemen versierd vervoermiddel, zoals een fiets, step, zeepkist, skelter of speelgoedtrekker mee in de kleurrijke optocht.

5. Nick Jr. Fandagen, Wassenaar – 16 en 17 april

Op 16 en 17 april zijn de Nick Jr. Fandagen op Duinrell! Een feestdag vol belevenissen, zoals een speurtocht, shows en knutselactiviteiten. Fans van PAW Patrol en Dora kunnen hun favoriete karakters ontmoeten.  En natuurlijk ga je naar huis met een Nick Jr. Glitter tattoo en Shimmer & Shine haarveertjes!

6. Koeien in de wei mét Paashaas, Leimuiden – 17 april

Op Tweede Paasdag is het feest bij Kampeerboerderij Straat-Hof. De koeien gaan vandaag voor het eerst de wei in. Dat moet je écht een keer gezien hebben! De Paashaas huppelt ook vrolijk rond en verder is op deze boerderij altijd van álles te beleven.

7. Boek uit je hoofd , Den Haag – 16 april

Biek is een meisje dat heel graag een verhaal wil tekenen. En dat gaat ze doen tijdens een interactieve voorstelling in de Koninklijke Schouwburg. Kleur en zing mee en kijk met projectie naar de ‘live’-tekening van Biek. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

8. Pasen in de historische bus , Den Haag – 16 april

In het Haags Bus Museum wemelt van de historische bussen. Bussen die heel wat ritjes gemaakt hebben. Op Eerste Paasdag, 23 april en 30 april gaan deze bussen langs de práchtige bloembollenvelden bij Lisse rijden en jij kunt mee. De busrit duurt ongeveer 120-140 minuten. Neem zelfs wat lekkers mee!

9. AH Buitendag, diverse locaties in Nederland – 17 april

Altijd al willen weten hoe boerenkaas wordt gemaakt en waar komkommers worden geteeld? Dan is dit je kans! Kom op Tweede Paasdag naar een van de vele boeren, kwekers en telers van de AH Buitendag en ontdek waar de producten van Albert Heijn vandaan komen.

10. Pasen in de stoomtrein, Katwijk/Valkenburg  - 15-17 april.

De stoomtrein op z’n paasbest! Van zaterdag 15 april t/m maandag 17 april rijdt de stoomtrein voor het eerst na de winter weer gezellig langs het Valkenburgse meer. Ga je ook mee? Daarna nog even spelen met de houten en elektrische treinbanen binnen én wat lekkers bij Brasserie Buitenhuis!