Ouders Tristan van der Vlis komen niet opdagen voor verhoor

Ouders Tristan niet aanwezig in rechtbank
Ouders Tristan niet aanwezig in rechtbank
ALPHEN AAN DEN RIJN - De ouders van Tristan van der Vlis komen woensdag niet naar de rechtbank om gehoord te worden door de rechter. Ze kunnen het psychisch niet aan. Dit laat de advocaat van de verzekeringsmaatschappijen van de ouders van Tristan van der Vlis, Reaal en Vivat weten aan Omroep West.
De ouders van Tristan, die zes jaar geleden
en daarna zichzelf, zijn opgeroepen door de rechter om woensdag gehoord te worden. Omdat ze dit mentaal niet aankunnen blijven ze weg. Volgens advocaat Peter Knijp, die de verzekeraars bijstaat, hebben de ouders ook hulp gezocht.
Een groep nabestaanden had de ouders van Tristan aangeklaagd, ze verwijten hen nalatigheid omdat ze signalen van ontsporing van hun zoon zouden hebben genegeerd. Omdat de ouders niet aanwezig zullen zijn zal de zaak vermoedelijk aangehouden worden.

Wrakingsverzoek

Dinsdag dient een wrakingsverzoek bij de wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag. Wraking betekent dat advocaten willen dat er andere rechters komen om de zaak te behandelen. Dinsdagmiddag zal de wrakingskamer uitspraak doen in de zaak.