Instellingen

Hoe kom je bij The Life I Live Koningsnacht en wat is er te zien?

Life I Live in Den Haag.
Life I Live in Den Haag. © Richard Mulder
Life I Live in Den Haag.
Life I Live in Den Haag. © Omroep West/ Christel van der Meer

DEN HAAG - Het Haagse centrum is woensdagavond tijdens Koningsnacht afgesloten voor al het autoverkeer vanwege het The Life I Live Festival. Om parkeerproblemen te vermijden, is het advies om de auto thuis te laten en op de fiets of met het OV te komen. We hebben alles voor je op een rijtje gezet. Tijdens het festival houden we je via een liveblog de hele avond op de hoogte.

De wegen in een cirkel rondom het festivalgebied zijn woensdag 26 april vanaf 17.00 uur minder goed bereikbaar. De grens van het festivalgebied loopt van de Mauritskade, Koninginnegracht, Schedeldoekshaven, Spui, Grote Marktstraat, Jan Hendrikstraat, Torenstraat en Noordwal terug naar de Mauritskade. Alleen bestemmingsverkeer wordt toegelaten in het festivalgebied. Taxi's moeten ook omrijden.

HTM

De HTM rijdt vanaf 18.00 uur met een aangepaste dienstregeling. Tram 1, 15, 16, 17 en bus 22 en 24 worden tijdens het The Life I Live Festival omgeleid.

Het festival is bereikbaar met tram 2,3,4 en 6 en met bus 25. Vanaf 20.00 uur zet de HTM extra bussen in op lijn 18, 22, 24 en 25. Op de terugweg kun je de nachtbus nemen. Die vertrekken dit keer vanaf het Centraal Station en rijden tussen 00.45 uur en 05.00 uur, laat de HTM weten.  

Trein

Kom je met de trein? Vanaf Den Haag Centraal is het vijf minuten lopen naar de binnenstad. Vanaf station Hollands Spoor is het ongeveer tien minuten lopen.  De NS zet in de nacht extra treinen in. Tot 04.00 uur vertrekt er elk half uur vanaf Den Haag Centraal een trein naar Utrecht Centraal. Deze stopt op alle tussengelegen stations. Ook naar Rotterdam en Leiden rijden de treinen door tot 03.30 uur.

Fietsenstalling

In het centrum van Den Haag zijn tijdens The Life I Live en Koningsnacht de volgende fietsenstallingen geopend tot 03.00 uur:

  • Spui
  • Driehoekjes - Grote Halstraat
  • De Laan
  • Kerkplein (tijdelijke evenementenstalling)
  • Raamstraat
  • Buitenhof
  • Nobelstraat


Programmering

Het is al weer de zevende keer dat de The  Life I Live wordt gehouden. Voor het eerst duurt het festival twee dagen.  Er zijn dit jaar vijftig gratis acts. Er zijn optredens van Fresku & Mocromaniac, Sven Hammond, Jeangu Macrooy, Hunee, Birth of Joy, Death Alley, Sarah-Jane, Ed Struijlaart en Rob Dekay.