Instellingen

Hoera Meivakantie! 12 tips om leuke dingen te doen met je (klein)kind.

Lekker spelen in de natuurspeeltuin in de Tuin van Smid.
Lekker spelen in de natuurspeeltuin in de Tuin van Smid. © Kidsproof
Meivakantie: hoogste tijd voor avontuur.
Meivakantie: hoogste tijd voor avontuur. © Kidsproof
Kom achter die tablet vandaan en ga eropuit!
Kom achter die tablet vandaan en ga eropuit! © Kidsproof

REGIO - Hop, haal de kinderen weg van de tv en tablet en ga eropuit. Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de twaalf allerleukste tips voor de meivakantie in onze mooie regio.

1. Aliens in Space Expo, Noordwijk – 30 april


Op 30 april vind je op zes verschillende locaties

. In Space Expo vind je wetenschapsjournalist Diederik Jekel (bekend van DWDD, Kennis van Nu en Wie is de Mol). Hij neemt je mee op een reis langs buitenaardse wezens en planeten. En je kunt hem natuurlijk het hemd van het lijf vragen.

2.  Nieuw Haags Rattenriool, Avonturia Den Haag – vanaf 22 april

De enorme dierenwinkel Avonturia is echt een geweldige belevenis voor kinderen. Nieuw deze vakantie is het Rattenriool... súperspannend. Ook tof zijn de Vissen- en Reptielendagen op 22 & 23 april en op 28 april leer je van alles over rupsen en vlinders.

3. Natuurspeeltuin bij de Smid, Leiden – dagelijks geopend

Een te gekke natuurspeeltuin vind je in de polder bij De Tuin van de Smid. Klimmen, slootje springen, waterbeestjes kijken en nog veel meer. En terwijl de kids lekker aan het ravotten zijn, geniet jij van wat lekkers op het terras. Heerlijk!

4. Open dag bij WOW Zone, Den Haag- 3 mei

Vlakbij het centrum van Den Haag ligt Wow Zone: een superstoer industrieel ingericht lasergame paradijs! Tijdens de Open Dag op 3 mei speel je maar liefst vier heats lasergame. Ook beleef je de virtual reality experience én de nieuwe game demolition, waarbij je een bom onschadelijk maakt… Sluit de dag af rond het kampvuur met marshmallows. Wel even aanmelden!

5. Koninklijke avonturen in het Kinderboekenmuseum,  Den Haag - 22 april tot en met 7 mei

Van 22 april t/m 7 mei staat het Kinderboekenmuseum helemaal in het teken van koningen, keizers, prinsen en prinsessen. Je maakt de mooiste kronen, de machtigste zwaarden en een eigen Prinses Arabella in een workshop van Mylo Freeman.

6. Gratis nagerecht bij Food&Fun, Leiderdorp - t/m 30 juni

De BubbelBoot in Leiderdorp is vernieuwd én heeft een nieuwe naam: Food & Fun. Lekker eten terwijl de kindjes (gratis) spelen in de BubbelJungle. Iedereen blij! En als je de vermelding laat zien (even doorklikken), dan krijg je bij je voor- en hoofdgerecht een gratis nagerecht!

7. Sylphide’s Belofte, Den Haag – 30 april tot en met 28 mei

Geniet deze vakantie van Sylphide's Belofte, een spannende familievoorstelling vol dans, muziek, spel en video. Dit sprookje is natuurlijk niet compleet zonder een betoverende fee en een boosaardige heks…. Na de voorstelling kun je meedoen aan een workshop. Te zien op twee plekken in Den Haag!

8. Doldwaze Ponydagen, Nieuwendijk Hoeve Oud-Ade – 25,  28 april en 2 mei.

Alle ponygekken kunnen hun ponyhartje ophalen tijdens de Dol Dwaze Ponydagen bij  de Nieuwendijk Hoeve. Pony rijden, borstelen, spelletjes doen en nog veel meer. 's Morgens breng je de kids en na het eten haal je ze weer op. Wedden dat ze vól met paardenverhalen zitten? Wel even aanmelden!

9. Familie Wildernis Dag bij Pluk Den Haag, Den Haag - 29 april

Duik samen de wildernis in tijdens de Familie Wildernis Dag bij Pluk Den Haag. Je gaat wildplukken, vuur maken, leert hout bewerken met mes en vuur en gaat samen (vegetarisch) jagen. Je eet samen (potluck) en luistert naar een spannend vuurverhaal… Dat is pas echt een avontuur!

10. Tulpen plukken , Pluktuin Noordwijkerhout – april en mei

Voor het échte lentegevoel ga je naar De Pluktuin in Noordwijkerhout! Kom je ook een bos mooie tulpen plukken? Met de kinderen ontzettend leuk om te doen. Je kunt kiezen uit een kleine tas die je kunt vullen met 25 tulpen of een grote met maar liefst 50 tulpen! Als dát geen voorjaar wordt in huis?

11. Springkussenfestival, Silverdome Zoetermeer – 1 tot en met 6 mei

Hoe cool: een record aantal springkussens en luchtkastelen bij elkaar. Dat is het Springkussenfestival Zoetermeer bij het SilverDome van 1 tot en met 6 mei. Naast springen en klauteren kun je deze week ook dansen, speurneuzen, schminken, spelen en lekker eten en drinken. Ben jij er ook bij? Leef je uit!

12. Kijk mee met de archeoloog – Leidschendam – 1 mei 2017

In het gebied Vlietvoorde is de gemeente begonnen met een groot archeologisch onderzoek. Op 1 mei kun je de opgravingen bewonderen en kijk je hoe de archeoloog z’n werk doet. Er lopen 'echte' Romeinse soldaten rond en kinderen kunnen zelf als archeoloog aan de slag. Uiteraard mogen de vondsten mee naar huis!