Instellingen

DUNO domineert nominaties voor verkiezing favoriete clubscheidsrechter

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Wie wordt de favoriete Haagse clubscheidsrechter van het jaar? Voor de vierde keer houdt het CDA Den Haag die verkiezing. De jury heeft tien clubscheidsrechters genomineerd. Opvallend is dat er van de tien kanshebbers, vijf van de voetbalvereniging DUNO zijn.
Calvin Mulder, Marten Hof, Olav Ruijl, Yassir Madih en Yessin Madih zijn de uitverkorenen namens DUNO. Tarrin Boekhoudt van sv Quick Steps is de andere genomineerde uit het voetbal. Verder maken Mike van der Spek (ZHDC, waterpolo), Peter van der Smitte (ALO, korfbal), René Lier (WHC, handbal) en Annet van de Ven (Kalinko, volleybal) kans op de titel favoriete clubscheids 2017.
Met de verkiezing wil het CDA haar waardering laten zien voor de inzet van de sport-vrijwilligers. Er kan tot 18 mei gestemd worden op de kandidaten. De scheids met de meeste stemmen wint de publieksprijs, ook kiest de jury een winnaar en is er een aanmoedingsprijs. De winnaars worden op 20 mei bekendgemaakt. Vorig jaar wonnen Peter Mulders en Piet Pop. Mulders, van hockeyclub Wateringse Veld, won de publieksprijs. Pop, van voetbalclub DUNO, werd door de jury aangewezen als winnaar.