Instellingen

West Wekker: Petitie tegen hoge windmolens en line-up Zomerspektakel bekend

© John van der Tol

DEN HAAG - Goedemorgen! In Sassenheim is de PvdA een petitie gestart om de komst van twee 171 meter hoge windmolens tegen te houden en de line-up voor de zaterdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn is bekendgemaakt.

1.


De PvdA keert zich fel tegen de komst van twee windmolens in Sassenheim die bijna even hoog moeten worden als de Euromast in Rotterdam. Volgens de partij is er bij zulke hoge windmolens te veel overlast voor omwonenden.

2. Smeersels op gleuven in Alphen
Twee gleuven van geldautomaten in Alphen aan den Rijn zijn ingesmeerd met een smeersel. Waarschijnlijk hoopten criminelen zo dat gepind geld zou achterblijven.

3. Fons Groenendijk over het wonder van ADO: 'Moeilijkste klus die ik ooit heb gehad'
Noem het gerust een klein voetbalwonder. ADO Den Haag stond twee maanden terug nog laatste in de eredivisie, maar wist zich zondag na de 0-1 overwinning bij Sparta Rotterdam veilig te spelen. Trainer Fons Groenendijk noemt het zijn moeilijkste klus ooit.

4. Ali B en Wolter Kroes naar Zomerspektakel aan het Meer
Wolter Kroes, Ali B, Toe Maar en Memphis Maniacs staan op de zaterdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer op het podium in Alphen aan den Rijn. Het festival duurt dit keer vier dagen en is van 2 tot en met 5 juni.

Weer
Het is wisselend bewolkt en er trekken een aantal buien over de regio met een kleine kans op hagel en/of onweer. De temperatuur valt erg laag uit voor eind april: maximaal 9 graden.

Vanavond op TV West
In Team West is er ondermeer aandacht voor de volgende zaken:
- Duidelijke foto's van de verdachte van een mishandeling in de Prinsestraat in Den Haag. Twee mensen krijgen met zijn agressie te maken.
- De politie heeft een aantal nieuwe vragen over het dodelijke schietincident in de Sylvain Poonsstraat in Den Haag, waarbij de 39-jarige Farid uit Houten het slachtoffer werd.
- We tonen beelden van de verdachten van het lossnijden van spanbanden van aangemeerde boten in Leiden.
- Een toeriste wordt beroofd van haar tas vlak voor een hotel op Scheveningen. De verdachten gaan later die nacht op haar kosten eten bij McDonalds en daar zijn duidelijke beelden van ze gemaakt.
Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna afwisselend te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.

Verkeer
Vanwege de meivakantie verwacht de ANWB dat het een stuk rustiger is op de weg. Vooral de dagelijkse files zullen een stuk minder lang zijn.