Instellingen

Poortjes op Den Haag Centraal gaan dicht

© Omroep West

DEN HAAG - De perrons op station Den Haag Centraal worden al eind dit jaar afgesloten van de buitenwereld. Alleen wie in bezit is van een geldig vervoersbewijs kan dan nog het perron betreden. De afsluiting is twee jaar eerder dan gepland. De maatregel is vooral om zwartrijden te voorkomen.

De hal met de winkeltjes blijft gewoon openbaar en ook is het nog steeds mogelijk om van de Rijnstraat door de stationshal naar het Anna van Buerenplein te lopen.

Omdat bij Den Haag CS de treinsporen niet overal gelijk liggen, zullen reizigers die overstappen hiervoor in sommige gevallen moeten uitchecken. Vervolgens moet de reiziger door de hal naar de aansluitende trein lopen en opnieuw door de poortjes gaan en tegelijkertijd inchecken. Dit zal zonder extra kosten zijn, zo verzekert een woordvoerder van de NS. Mocht een reiziger tijdens de overstap van dalurentarief in het spitsurentarief terecht komen, 'dan geldt het dalurentarief', aldus de woordvoerder.

Omslachtig

Reizigersvereniging Rover reageert teleurgesteld op het besluit. Volgens Arnold van der Heijden van de afdeling Den Haag moeten reizigers nu extra in- en uitchecken wanneer ze op Den Haag Centraal moeten overstappen. De belangenvereniging voor reizigers in het openbaar vervoer vindt dit omslachtig.