Instellingen

Plofkraak op geldautomaat in Lisse mislukt

© Flashlight Fotografie
LISSE - Op een geldautomaat van de Rabobank in Lisse is in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd een plofkraak te plegen. Dat gebeurde in de Nassaustraat, meldt de politie. Er zijn geen explosieven gevonden, maar de automaat was wel beschadigd. De mannen die bezig waren met de voorbereiding werden gestoord door getuigen.
Het incident gebeurde rond 05.00 uur. Getuigen zagen de mannen rommelen aan de geldautomaat. Ze vertrouwden het niet en meldden het aan de politie. Toen de verdachten door hadden dat ze in de gaten werden gehouden, gingen ze ervandoor op een scooter.
Even later, als de politie bezig is met onderzoek, komt er een man op een scooter aanrijden. Op het moment dat hij de agenten ziet, laat de bestuurder zijn scooter vallen en rent weg. De man wordt ondanks een zoektocht niet meer gevonden. De scooter blijkt eerder te zijn gestolen in Lisse. De politie onderzoekt of het voertuig te maken heeft met de poging tot plofkraak.

Geldautomaten dicht

Het is niet de eerste keer dat geprobeerd wordt een geldautomaat op te blazen. Het is dit jaar al raak in Nieuwkoop, Zevenhoven en Bodegraven. De Rabobank in Boskoop besluit daarom om de geldautomaten te sluiten. Langeraar, Zoeterwoude, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim en Hillegom volgen. Rabobank Regio Den Haag heeft laten weten de beveiliging aan te passen.
De bank is inmiddels bezig aan een definitieve oplossing. Alle geldautomaten worden aan de binnenkant aangepast om plofkraken moeilijker te maken. 'We maken niet bekend wat we precies veranderen, maar het zal meer tijd kosten en moeilijker worden om geld uit een automaat te krijgen bij een explosie,' zei woordvoerder Margo van Wijgerden van de Rabobank eerder deze week.

LEES OOK: