Instellingen

West Wekker: Bekende Leidenaar overleden en dierenambulance heeft huisreiger

Aad van der Luit
Aad van der Luit © D66

DEN HAAG - Goedemorgen! De laatste dag van jouw werkweek is eindelijk daar. En om die wat makkelijker te laten beginnen hebben we het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Dit is de West Wekker!


Deze bezoekt Johan de fabriek waar ze de drankenkartons recyclen. In ‘Van Zooi naar Mooi’ zien we Haagse Zwam die oesterzwammen kweken op koffiedik. In de 100-challenge zien we Tineke en haar zoontje Manuel die een bijzonder oplossing hebben gevonden voor hun etensresten: een wormenhotel. In ‘De Tip van Pierre’ laat Pierre zien hoe je van je drankenkarton een leuke plantenbak maakt.  

Johan gaat Scheiden is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.

1. Bekende Leidenaar Aad van der Luit overleden
De bekende Leidenaar Aad van der Luit is donderdagmiddag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie aan mediapartner Unity.

2. Ontmoet Alfred; de huisreiger van Dierenambulance Gouda
Dierenambulance Gouda heeft onbedoeld een vast huisdier gekregen. Het is een reiger en hij heet Alfred. De vogel is de opvang gaan zien als zijn thuis.

3. VVD heeft 'grote twijfels' bij appartementen statushouders
De VVD in Den Haag heeft grote twijfels bij de bouw van appartementen voor statushouders aan de Narcislaan. Om de appartementen is al lange tijd veel te doen, maar vorige maand keurde de welstandscommissie van de gemeente het ontwerp voor de appartementen af.

4. Delftse uitvinder: 'Stille Oceaan binnen 5 jaar zonder plastic'
Het opruimen van de immense drijvende plastic afvalsoep in de Stille Oceaan gaat eerder en sneller gebeuren. 'Wij starten begin volgend jaar al met de opruimactie', maakte de Delftse uitvinder en milieu-activist Boyan Slat (22) van Ocean Cleanup donderdagavond bekend.

5. Nieuwe OV-plannen van Metropoolregio zijn 'goed waardeloos'
Vanuit de Haagse gemeenteraad komt nog steeds felle kritiek op de nieuwe vervoerplannen van de Metropoolregio. CDA-raadslid Michel Rogier noemt de voorstellen 'goed waardeloos'.