Instellingen

Europa Kinderhulp nog steeds op zoek naar vakantieouders

© Europa Kinderhulp

DEN HAAG - Stichting Europa Kinderhulp is nog hard op zoek naar vakantieouders voor kinderen uit landen als Frankrijk, Oostenrijk en ook Nederland. Kun jij helpen?

In de grote Europese steden leven honderden kwetsbare kinderen onder moeilijke omstandigheden zoals een groot gezin op een te klein flatje in een achterstandsbuurt, een zieke of gedetineerde ouder. Door ruim twee weken in de zomervakantie in een andere omgeving te zijn, kunnen ze even op adem komen. Een uitdaging, waarmee je het verschil kunt maken voor een kind vertelt Joel Batenburg van Stichting Europa Kinderhulp.

Ieder jaar zijn er 400 ouders nodig om de 1100 kinderen op te vangen. De kinderen komen uit heel Europa, voornamelijk uit Frankrijk, Oekraine, Duitsland, Oostenrijk en Nederland.
"Potentiele ouders worden goed gescreened, kinderen stal je niet zomaar ergens. Je hoeft niet drie weken lang psycholoog te zijn. Je moet vooral ouder willen zijn. Rust, regelmaat, reinheid. Geen overdaad, geen zakken chips. Het gaat om kleine dingen als buiten spelen, samen eten. Gewoon kind mogen zijn, aldus Joel Batenburg.

Op dit moment zijn ze specifiek op zoek naar een vakantiegezin voor een Nederlands meisje van 12 jaar in de periode van 24 juli t/m 7 augustus. Ook zoeken ze voor twee jongentjes uit Oostenrijk van 11 en 12 jaar vakantiegezinnen van 17 juli tot 4 augustus. En er komt een groep Franse kinderen naar Nederland waarvoor ze meerdere gezinnen zoeken van 1 t/m 17 augustus.

Ben jij geïnteresseerd? Meld je aan via superdebby@omroepwest.nl of kijk op de website van Europa Kinderhulp.