Blokker en Marskramer sluiten honderden winkels

REGIO - Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verdergaat als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Het is niet duidelijk welke winkels in onze regio verdwijnen. Een woordvoerder kan daar dinsdagochtend tegenover Omroep West nog niets over zeggen.
Bij elkaar verdwijnen zo'n 1900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. De onderneming liet daarnaast weten dat de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage worden gezet.
Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, Blokker, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten. Dat is nodig om in een zeer concurrerende markt het hoofd boven water te houden. De houdstermaatschappij Blokker Holding, waaronder alle ketens vallen, houdt op termijn helemaal op te bestaan.

7000 mensen

De banen komen te vervallen bij de winkels van Blokker en Marskramer, bij distribute en op het hoofdkantoor. In totaal werken daar nu zo'n 7000 mensen. 'We realiseren ons heel goed dat deze aankondiging een grote impact heeft op onze medewerkers', zei topman Casper Meijer tegen het ANP. Hij noemde de maatregelen dinsdag 'ingrijpend maar noodzakelijk'.
De winkels die de deuren sluiten, zijn structureel verlieslatend en staan op voor Blokker onrendabele locaties. De circa vierhonderd vestigingen die na de ingreep overblijven, worden omgebouwd naar de nieuwste formule. Daarbij moeten assortiment, prijsstelling en beschikbaarheid van producten verbeteren. Inmiddels zijn er al zo'n tweehonderd klaar.

Distributiecentrum in Geldermalsen

De bevoorrading van de Blokker-winkels wordt ondergebracht in één distributiecentrum in Geldermalsen. De activiteiten in het distributiecentrum in Mijdrecht worden stapsgewijs afgebouwd. Eerder bleek al dat warenhuisketen Hudson's Bay daar zijn intrek neemt.

LEES OOK: