Instellingen

Bakkerij Ammerlaan uit de Bollenstreek alsnog failliet

Archief
Archief © ANP
SASSENHEIM - Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim is woensdag failliet verklaard. Dat blijkt uit een publicatie van de rechtbank in Den Haag. De bakker heeft 11 winkels in en rondom de Bollenstreek. Die blijven vooralsnog allemaal open. Het personeel wordt ontslagen, maar omdat er een doorstart wordt gemaakt kan een aantal mensen bij het nieuwe bedrijf zijn baan behouden, zegt curator Martijn Hoving tegen Omroep West.
Het bedrijf heeft filialen in Voorhout, Lisse, Hoofddorp, Lisserbroek, Warmond, Hillegom, Noordwijk, Oude Wetering en Roelofarendsveen. Een aantal daarvan is in handen van franchisers. Die winkels blijven sowieso open en ook de mensen die daar werken behouden hun baan.
De filialen waarvoor nog geen franchiser was gevonden gaan wel een onzekere toekomst tegemoet. Het gaat om de winkels in Lisserbroek, Hillegom, Roelofarendsveen en Oude Wetering. 'Die zijn niet meegegaan in de doorstart', zegt de curator. Wel blijven de winkels voorlopig open, in afwachting van een koper.

Aantal ontslagen onduidelijk

Hoeveel mensen hun baan dreigen te verliezen kon de curator niet exact aangeven. Hij houdt het op enkele tientallen. Deze werknemers krijgen 'de komende dagen of weken' meer duidelijkheid, zegt Hoving. Bij bakkerij Ammerlaan werken ongeveer 80 mensen. Het bedrijf bestaat al meer dan 50 jaar.
Begin deze maand kreeg het bedrijf al uitstel van betaling. Dat is nu dus omgezet in een faillissement. Over de oorzaak van de financiële problemen kon de curator donderdag nog niets zeggen. Hij doet daar nog onderzoek naar. Wanneer dat wordt afgerond is niet duidelijk.

Niet te verwarren met andere bakkerij Ammerlaan

In 2014 nam Ammerlaan nog zes winkels over van bakkerij Den Butter. Daarmee verdubbelde de Sassenheimse bakkerij het aantal vestigingen.
In Bleiswijk is ook een bakkerij Ammerlaan, met filialen in onder meer Delft, Pijnacker, Nootdorp, Zevenhuizen, Zoetermeer en Waddinxveen. Die heeft echter, behalve een familieband, niks met de naamgenoot uit de Bollenstreek te maken