Instellingen

Politie vangt inbrekers in Haagse wijk Benoordenhout

Archief: aanhouding door de politie
Archief: aanhouding door de politie
DEN HAAG - Twee inbrekers zijn dinsdagavond aangehouden in de Haagse wijk Benoordenhout. Ze zouden rond half twaalf hebben geprobeerd om op de Ruychrocklaan door een raam van een huis naar binnen te klimmen, op de eerste etage. Een getuige zag dat en belde 112. De politie begon na de melding een zoekactie naar het duo.
Een buurtbewoonster vertelt tegen Omroep West dat ze ingehaald werd door twee politieauto's onderweg van werk naar huis. Ook zag ze ook een politiehelikopter boven de wijk.
Toen ze even later zat te werken aan haar bureau, liep er een jongen in een t-shirt voorbij. 'Dat is gek om kwart over twaalf 's nachts', vertelt ze. Omdat ze de jongen niet had zien weglopen vermoedde ze dat hij onder haar raam stond en wees langslopende agenten op hem.

Verdachte te water

Niet veel later konden de twee worden aangehouden. Een verdachte was in het water gesprongen. Hij viel op door zijn natte pak. En kon worden aangehouden op de Van Alkemadelaan.
Toen hij was ingerekend kon volgens een woordvoerder van de politie de tweede inbreker ook snel worden aangehouden. De man had zich verstopt in een tuin. De beide verdachten komen uit Den Haag, het gaat om mannen van 23 en 25 jaar oud.