Instellingen

Rechter heeft meer tijd nodig voor uitspraak zaak ouders Tristan van der Vlis

© John van der Tol
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in de zaak over de ouders van Tristan van der Vlis. Een groep slachtoffers heeft de ouders van Tristan en hun verzekeringsmaatschappijen medeaansprakelijk gesteld voor de dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn in 2011.
De uitspraak stond voor woensdag gepland, maar de rechtbank laat maandag weten dat dat niet gehaald wordt. De uitspraak is nu op woensdag 14 juni.
Een groep winkeliers, hun medewerkers en mensen die in het winkelcentrum aanwezig waren, vinden dat de ouders van Tristan eerder hadden moeten ingrijpen toen ze zagen dat het de verkeerde kant op ging met hun zoon. Ook hadden de ouders moeten ingrijpen toen bleek dat hij - ondanks dat hij kampte met zware psychische problemen - een wapenvergunning had gekregen.

Ridderhofdrama

Op 9 april 2011 schoot Van der Vlis om zich heen in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Zes mensen kwamen om, 17 mensen raakten gewond. Van der Vlis pleegde zelfmoord.