Instellingen

Meerdere DNA-matches in 27 jaar oude moordzaak Miriam Sharon

Huis moordzaak Regentesselaan
Huis moordzaak Regentesselaan © Politie Den Haag
DEN HAAG - In de zaak van de vermoorde Miriam Sharon zijn niet twee maar drie DNA-matches van dezelfde verdachte gevonden in haar huis. Dat zei het Openbaar Ministerie maandag tijdens een rechtszitting. Het DNA werd onder meer gevonden op twee sigarettenpeuken en een schaar. Sharon werd in 1990 vermoord in haar huis aan de Regentesselaan in Den Haag.
De verdachte, de 52-jarige Israëliër Daniel  E. werd naar aanleiding van de overeenkomende DNA-profielen
Sindsdien zit hij vast in het detentiecentrum in het Groningse Ter Apel. De rechtbank besloot maandag dat hij voorlopig nog vast blijft zitten.
Miriam Sharon werd op 8 oktober 1990 in haar huis, op gruwelijke wijze, vermoord. Haar dochtertje lag toen te slapen in huis. Sharon werd na haar dood begraven in haar thuisland Israël.

Opgraving 'op zo kort mogelijke termijn'

Volgens het OM zal haar lichaam binnen een 'zo kort mogelijke termijn' worden opgegraven. Maar er is nog geen concrete datum. De rechter in Israël heeft nog geen toestemming gegeven. Het OM hoopt DNA te vinden onder haar vingernagels, dat is zelfs na 26 jaar nog mogelijk.
De zaak verloopt stroef, omdat het oude dossier uit 1990 is kwijtgeraakt. Er zijn alleen gedeeltes teruggevonden. Daarom hoort het OM oud-politiemensen die 27 jaar geleden bij de zaak betrokken waren. De rechtszaak wordt waarschijnlijk op 30 oktober inhoudelijk behandeld.