Instellingen

Alphenaar verdacht van ontvoering in drugswereld

© ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - De gewelddadige ontvoering van een man in Nunspeet, waar onder meer een man uit Alphen aan den Rijn voor is aangehouden, is vermoedelijk het gevolg van een hoogoplopende ruzie op de drugsmarkt. Dat blijkt uit de beschuldigingen tegen in totaal zeven verdachten.
Het 53-jarige slachtoffer uit Doornspijk kreeg in december ruzie met een groep beruchte woonwagenbewoners, omdat hij opereerde op hun werkterrein. Hij werd klemgereden door meerdere gemaskerde mannen en met geweld uit zijn Mercedes getrokken.
De man zou tijdens de ontvoering ernstig zijn bedreigd. Ook zou hij zijn geslagen en gekneveld. Uren later werd de man op een afgelegen plek bij het Brabantse Drunen weer vrijgelaten.

Gefilmd

De ontvoering in december kreeg veel aandacht, omdat werd gefilmd hoe het slachtoffer door gewapende en gemaskerde mannen werd klemgereden en uit zijn wagen werd gehaald.
De politie kwam de verdachten later op het spoor doordat de bedreiging en afpersing na de ontvoering niet stopten. De man uit Doornspijk en zijn zakenpartner kregen brieven waarin 10 miljoen euro en drugs werd geëist. Het was voor de twee zakenlieden reden aangifte te doen. In Alphen aan den Rijn werd onder meer een huis doorzocht.