Instellingen

Verdachte moet lachen om strafeis van 9 jaar voor gewelddadige overval

De overval vond plaats bij de Etos aan de Middelwaard in Zoetermeer.
De overval vond plaats bij de Etos aan de Middelwaard in Zoetermeer. © Regio15).
ZOETERMEER - Het Openbaar Ministerie (OM) eist negen jaar cel tegen twee mannen die verdacht worden van een gewelddadige overval op een geldloper in winkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer in december 2015. De twee verdachten vielen de man aan die met een koffer vol geld naar de pinautomaat liep. Verdachte Stephano van der S. uit Zoetermeer moest lachen om de eis.
De overvallers
en namen hem mee naar buiten. Daar kon de man ontsnappen. Op
die een omstander maakte, is te zien hoe de overvallers een Volkswagen Caddy gebruikten om de geldkoffer open te krijgen. Ze zetten de koffer tegen een muur en reden een aantal keer hard tegen de koffer aan.
Vervolgens stapten ze in de auto en reden weg. De buit was 260.000 euro. De verdachten wilden volgens het OM ook een geldloper overvallen in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, maar dat mislukte. Jusitie loofde een flinke beloning uit voor de gouden tip, maar de verdachten zijn opgepakt door goed speurwerk van de politie.

Poging tot moord

Van der S. was ten tijde van de overval in Zoetermeer nog maar net uit de gevangenis. Hij zat een straf van 6 jaar uit voor het proberen neer te schieten van een HTM-controleur op 2 september 2010 in Den Haag. Hij haalde de trekker over, maar de kogel bleef steken.