Instellingen

Baby's krijgen Mondriaan te zien tijdens speciale rondleiding in Haags Gemeentemuseum

Foto's: Omroep West/Neta Suryana Baharum - Fotobewerking: Omroep West
Foto's: Omroep West/Neta Suryana Baharum - Fotobewerking: Omroep West
DEN HAAG - Voor kunst ben je nooit te jong, moeten ze in het Gemeentemuseum in Den Haag gedacht hebben. Baby's kunnen daar binnenkort kennismaken met het werk van Mondriaan. Op 11 juli wordt een museumtour georganiseerd die geschikt is voor kindjes van vier tot achttien maanden.
De rondleiding wordt georganiseerd door Kunstfanaatjes. Volgens Kunstfanaatjes is er in de Nederlandse kunstmusea nog geen aanbod voor deze jonge doelgroep. Als ze er al komen, gaan ze vaak mee met oudere broers of zussen. Terwijl baby's en peuters ook van kunst kunnen genieten, aldus Brigitte Timmermans, oprichter van Kunstfanaatjes. Volgens haar legt een positieve museumervaring op jonge leeftijd een basis voor het hele leven.
Vanaf vier maanden kunnen kindjes vormen en kleuren onderscheiden. Het abstracte, kleurrijke werk in de expositie De Ontdekking van Mondriaan is dan ook geschikt voor de rondleiding, die Boogie Woogie, Baby! heet. Tijdens de tour, die voor openingstijd plaatsvindt, komen alle zintuigen aan bod. Wie erbij wil zijn, moet vooraf een kaartje reserveren.