Instellingen

Dino T.rex Trix nog één weekend te zien

© Omroep West

LEIDEN - Naturalis in Leiden gaat maandag afscheid nemen van T. rex Trix. Het skelet is tot en met 5 juni te zien en gaat daarna op reis. Het afscheid is niet voor altijd: als de verbouwing van het museum klaar is, keert Trix terug naar Leiden.

De tyrannosaurus rex en delen van de tentoonstelling 'T. rex in Town' gaan

. Eerst naar Oostenrijk, Barcelona en Parijs en daarna naar Macau in China. Als de 66 miljoen jaar oude dinosauriër op reis is, gaat Naturalis bouwen aan een nieuw museum.

De bouw van het museum moet in 2018 klaar zijn. In 2019 gaat Naturalis weer open en komt Trix naar 'huis'. Ze krijgt dan een ereplaats in het nieuwe museum.

Uitzwaaien

Het is bijzonder dat Trix Leiden als thuishaven heeft. Er zijn wereldwijd maar tien skeletten van de dinosoort gevonden en Trix hoort ook nog tot de drie meest complete T.rex-skeletten ter wereld. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een tyrannosaurus rex bezit.

Wie Trix wil uitzwaaien, kan voor maandag nog een ticket kopen. Daarna is tentoonstelling 'T.rex in Town' gesloten.

Vrijdagavond zendt TV West de documentaire 'Wow! Trix komt naar Leiden' uit. In deze unieke documentaire nemen we je mee naar de opgraving van de 66 miljoen jaar oude botten van Trix.

© Omroep West