Instellingen

Eendenvrouw uit Rijswijk ontroostbaar na verlies van eend Max

Eendenvrouw uit Rijswijk met eend Max
Eendenvrouw uit Rijswijk met eend Max © Els Pronk

RIJSWIJK - In Rijswijk is Els Pronk geen onbekende en haar eenden Max en Factor ook niet. Regelmatig ging ze met haar eenden een blokje om. Vrijdag overleed plotseling één van haar bijzondere huisdieren; eend Max.

'We dachten dat hij mischien verkeerd uit zijn badje was gestapt doordat hij hinkelde, maar hij lag vrijdagavond binnen nog tv te kijken in mijn armen. Hij dronk nog wat en toen voelde ik aan zijn lijfje dat er iets mis ging,  hij zat me kusjes te geven en zijn kopje legde hij in mijn nek en toen overleed hij'.

Tekst loopt door na foto


Eenden Max en Factor op bezoek bij Omroep West
Eenden Max en Factor op bezoek bij Omroep West © Els Pronk


. Samen met een andere eend, Factor, is ze regelmatig te zien op straat. Zelfs bij Omroep West zijn de dieren op bezoek geweest. 'Factor vindt het maar niets. Ze loopt zo te zoeken, ze heeft wel afscheid genomen denk ik, zoals dat gaat in de dierenwereld'.  

Verdrietig

Op Facebook krijgt Els honderden reacties op het overlijden van Max. 'Ik heb zoveel gehuild, zelfs nu nog. Misschien heel stom omdat het maar een eend is, maar hij was zo onwijs leuk. Straks gaan we hem een mooi plekje geven in de tuin'.