Instellingen

Demo tegen misstanden in Rifgebied rustig verlopen

© Regio15
DEN HAAG - Ongeveer duizend Marokkaanse Nederlanders hebben zaterdagavond in Den Haag gedemonstreerd tegen de misstanden in het Rifgebied in Marokko. Ze liepen vanaf het Malieveld langs de ambassade van Marokko in de Oranjestraat en weer terug naar de Koekamp. De protestmars verliep zonder incidenten.
De bewoners van het Rifgebied voelen zich achtergesteld en pleiten al jaren voor beter onderwijs, betere gezondheidszorg, meer werkgelegenheid en betere infrastructuur. De afgelopen maanden is er op verschillende plaatsen in het gebied gedemonstreerd. Activisten zouden zijn opgepakt.
De demonstranten in Den Haag wilden hun steun betuigen aan de Riffijnen. Dat deden ze onder meer met spandoeken en leuzen. Ook in andere Europese steden is de afgelopen weken uit solidariteit gedemonstreerd.
Dit artikel is tot stand gekomen na een tip via Facebook Live. Onder anderen Brahim Tazghaiti stelde er vragen over. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive.
© Regio15