Instellingen

'Veroorzaker ongeluk tankstation onder invloed drugs'

Auto rijdt met hoge snelheid door tankstation in Gouda
Auto rijdt met hoge snelheid door tankstation in Gouda © AS Media
GOUDA - De man die zondagavond een ongeluk veroorzaakte in tankstation De Andel in Gouda was waarschijnlijk onder invoed van drugs. Dat zegt de politie. De automobilist botste met zijn auto eerst tegen een pomp en daarna tegen een geparkeerde auto. De schade was aanzienlijk.
Een 20-jarige Rotterdammer verloor de
. Hij bleef ongedeerd, maar moest wel zijn rijbewijs inleveren. Omdat de politie vermoedde dat de man drugs had gebruikt werd hem om een bloedtest gevraagd, maar dat weigerde hij. De Rotterdammer is aangehouden.
Tekst loopt door na tweet.

De vriendin van de man lag bewusteloos in de auto. De politie denkt dat zij mogelijk al voor het ongeluk buiten bewustzijn was onder invloed van drank of drugs. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

Tweede keer

In de andere auto zat een gezin uit Doetinchem. Een 48-jarige vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht voor controle, de andere gezinsleden bleven ongedeerd.
Het is het tweede ongeluk bij De Andel binnen een jaar. In september 2016 reed een automobilist tegen het gebouw van het tankstation. Dat leidde tot een verwoestende brand. Het nieuwe pompgebouw ging in maart van dit jaar open.