Instellingen

Mag de schooltas in de vlaggenmast? Eindexamenleerlingen horen uitslag

© ANP
REGIO - Deze woensdag is een zeer spannende dag voor veel scholieren. Ze krijgen te horen of ze voor hun eindexamen zijn geslaagd of niet. In de ochtend krijgen alle middelbare scholen de normen aangeleverd op basis waarvan ze kunnen uitrekenen of hun eindexamenkandidaten zijn geslaagd, gezakt of een 'her' moeten doen.
De meeste scholen zetten alle zeilen bij om de uitslagen ook nog in de loop van de middag aan de betrokken leerlingen te laten weten. Dat betekent dus voor veel scholieren een zenuwslopend middagje. Er hebben dit jaar ongeveer
gedaan, alle vormen van voortgezet onderwijs meegerekend.
De normering bij het nakijken van het vwo-examen Nederlands wordt aangepast. Dat heeft het College voor Toetsen en Examens besloten, weet De Telegraaf. De reden is het recordaantal klachten dat dit jaar binnenkwam over dat examen. Bijna 29.000 van de 40.000 vwo'ers klaagden bij het LAKS over de zwaarte van Nederlands en dan met name de lengte. Niet eerder waren er zoveel klachten over een examen.
'Uit de analyse van de resultaten is gebleken dat dit examen inderdaad te lang was. De toekenning van de punten is daarom opgehoogd'', laat het college weten. Hoeveel kandidaten er in totaal geslaagd en gezakt zijn, wordt pas later helemaal duidelijk omdat er ook herexamens moeten worden gedaan.

BEN JIJ GESLAAGD? Stuur je foto naar online@omroepwest.nl of deel die via instagram of twitter met @omroepwest

LEES OOK: