Instellingen

Peperduur rijksmonument te koop in hartje Den Haag

Eetkamer
Eetkamer © Funda/NassauHuis Makelaardij
DEN HAAG - Nog op zoek naar een optrekje in Den Haag? Dit indrukwekkende rijksmonument in het centrum van de stad staat te koop voor een bedrag van 2,25 miljoen euro. Daarvoor krijg je wel ruim 360 vierkante meter woonoppervlak, en een interieur in oorspronkelijke stijl uit 1896.
Het huis is eigendom van Bart Bonarius en zijn broer, en staat in de volksmond bekend als 'het huis met de brievenbus'. Het is sinds de bouw in 1896 in familiehanden gebleven, maar nu verkopen ze het. ‘Het is voor het eerst in de rijke historie van het huis dat het in handen is van twee personen. Zowel ik als mijn broer hebben twee kinderen en om toekomstige problemen met de erfenis te voorkomen, zetten we het nu
.’
Zitkamer
Zitkamer © Funda/NassauHuis Makelaardij

Zoals op de foto's te zien is, is het huis nog in authentieke staat. Bonarius: ‘Het huis is gebouwd en ontworpen door mijn overgrootvader. Bepaalde handgemaakte meubelstukken hebben sindsdien het huis niet verlaten, waardoor je nog steeds de sfeer van 100 jaar geleden hier kan proeven. Het is net een museum.’
Zithoek
Zithoek © Funda/NassauHuis Makelaardij

Oude kranten en luciferdoosjes
Op dit moment wordt het huis niet bewoond. ‘Mijn kantoor is beneden gevestigd, maar voor de rest staat het huis leeg’, vertelt Bonarius. ‘Het ziet er nu geweldig uit, maar dat was tien jaar geleden wel anders. Mijn tante was knutseljuf, en vond het daarom handig om alles te verzamelen. Het huis was net een pakhuis: overal lagen oude kranten en luciferdoosjes. Tienduizenden’, vertelt hij geamuseerd.
Keuken
Keuken © Funda/NassauHuis Makelaardij

De broers Bonarius hebben het huis daarom tussen 2010 en 2012 in authentieke stijl gerenoveerd. Prachtig, maar nu staat het in de verkoop. ‘Voor de liefhebber’, verzekert Bonarius, want 2,25 miljoen legt niet iedereen zomaar op tafel.

Kijk hier verder naar de foto's van het huis.

Keuken
Keuken © Funda/NassauHuis Makelaardij

Slaapkamer
Slaapkamer © Funda/NassauHuis Makelaardij

Toilet
Toilet © Funda/NassauHuis Makelaardij

Badkamer
Badkamer © Funda/NassauHuis Makelaardij

De fameuze brievenbus
De fameuze brievenbus © Funda/NassauHuis Makelaardij

Serre
Serre © Funda/NassauHuis Makelaardij

© Funda/NassauHuis Makelaardij

Foto's Funda/NassauHuis Makelaardij