Instellingen

Raamweg Den Haag zaterdag alweer open

De Raamweg in Den Haag is helemaal afgesloten voor verkeer. | Foto Omroep West/Maarten Brakema
De Raamweg in Den Haag is helemaal afgesloten voor verkeer. | Foto Omroep West/Maarten Brakema

DEN HAAG - Na drie maanden verkeershinder en omrijden is het einde in zicht. De Raamweg-Koningskade zou volgende week weer open gaan, maar dat gebeurt nu toch een week eerder. Zaterdag aan het eind van de middag kan er weer volop gebruik gemaakt worden van de drukke weg tussen Scheveningen en het Malieveld.

'Met de mooie zomerweken voor de boeg is dit het beste nieuws dat Den Haag kan krijgen', vertelt wethouder Tom de Bruijn van Verkeer. Omdat de

weing vertraging hebben opgelopen, is de tijd die hiervoor was ingepland niet meer nodig.

Veel mensen hebben last gehad van de vertragingen, maar de drukte was in eerste instantie erger verwacht volgens De Bruijn: 'Weggebruikers wisten de omleidingen te vinden en zijn goed voorbereid de weg op gegaan.' Toch was het op de weg regelmatig erg druk, bijvoorbeeld tijdens de spits.

100 jaar oud riool vervangen

De Raamweg was vanaf 26 maart dicht vanwege werkzaamheden. De eerste maand was de weghelft naar Scheveningen nog wel open, maar die ging 24 april ook dicht.

De weg moest dicht vanwege groot onderhoud. Het riool was op sommige plaatsen al bijna 100 jaar oud. Omdat de buizen meer dan 4 meter diep lagen, moest de hele weg open worden gebroken. Daarna werd ook nog het asfalt venieuwd.