Instellingen

Haagse winkels langer open op zondag

Binnenstad Den Haag
Binnenstad Den Haag
DEN HAAG - Winkeliers in Den Haag mogen langer open blijven. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Alle zaken mogen op zon- en feestdagen voortaan tot 23.00 uur open zijn, een uur langer dan volgens de bestaande regels.
Den Haag volgt hiermee andere grote steden in Nederland. De Haagse fractie van D66 is er bijzonder blij mee en hoopt dat Haagse ondernemers zo meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen of en hoe lang ze openblijven.
'Wij zien al jaren dat de consumentenbehoefte verandert en dat winkeliers daar graag op in willen spelen', zegt raadslid Daniel Scheper. 'We moeten beperkingen zoveel mogelijk wegnemen en dat gebeurt met deze nieuwe regels'.

Avondwinkels

Op herdenkingsdagen zijn winkeliers overigens niet helemaal vrij om hun tijden te bepalen. Winkels mogen dan tot uiterlijk 19.00 uur open zijn.
Het voorstel van het college over winkeltijden maakt ook meer mogelijk voor avondwinkels. De zaken in het centrum kunnen in plaats van tot 00.00 uur tot 2.00 uur ‘s nachts openblijven.

Inspraak

Wanneer de regeling exact in gaat is nog niet bekend. Wethouder Karsten Klein (CDA): 'Voor het college de regels verandert, krijgen de burgers inspraak. Dit soort beslissingen nemen wij samen met de stad. Tot 11 september hebben ze de mogelijkheid hun mening te geven.'