Groep de Mos boos over uitblijven arrestaties Schilderswijk

DEN HAAG - Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad wil van het college van B&W weten waarom er geen aanhoudingen zijn verricht tijdens de onrustige nacht in de Schilderswijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er stenen gegooid naar hulpverleners tijdens de afhandeling van een aanrijding tussen een politiebusje en een auto.
Na het ongeluk op de kruising van de
verzamelden zich zo'n tweehonderd kijkers bij de afzetting. Er waren zo'n twintig onrustzaaiers die met stenen gooiden. Daarbij is een ruit van een politiebusje gesneuveld. Niemand raakte gewond.
De politie heeft uiteindelijk de afzetting groter gemaakt en de hondenbrigade en extra agenten ingezet waarna de rust terugkeerde. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie gaat de camerabeelden bekijken om de stenengooiers te achterhalen. Toen de rust was weergekeerd kwamen andere buurtbewoners de nog aanwezige agenten koffie en thee aanbieden.

Imago Schilderswijk

'Relschoppers moet je niet het idee geven dat ze wegkomen met het gooien van stenen naar de politie, maar moet je direct oppakken', zegt fractievoorzitter Richard de Mos. Hij stelt dat zulke lui 'de veroorzakers zijn van het slechte imago van de wijk'.
Bij het ongeluk waarbij het politiebusje op zijn kant raakte is één agent gewond geraakt. De andere agent kon zijn werkzaamheden vervolgen. Een inzittende van de auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was het politiebusje niet op weg naar een melding. De verkeersdienst Rotterdam doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.